Вземете “Моята България – кратка история за млади читатели” безплатно онлайн

От няколко дни онлайн е специално учебно помагало – МОЯТА БЪЛГАРИЯ, предназначено за всички деца и ученици от 5. до 12. клас, които искат да научат повече за историята на България.

Темите са изложени кратко, но изчерпателно, с богат илюстративен и снимков материал, което прави изданието подходящо както за училищно (от 5. до 12. клас), така и за самостоятелно ползване от всеки, който желае да си припомни, да научи или просто да прочете и усвои за удоволствие нови знания. 

МОЯТА БЪЛГАРИЯ е първото учебно помагало за тази възрастова група, което хронологично покрива цялата история на България. То съдържа 51 теми, обхващащи историята на страната ни от Праисторията до Съвременността.

В него наред с основните моменти от нашата история са включени и по-малко известни факти, събития и личности, които да провокират интереса и любознателността на читателя. Авторите са подбрали разнообразни източници, които разкриват кои са нашите предци, как са живели, кои са личностите, станали пример за подражание, защо имаме основание днес да се гордеем, че сме българи.

МОЯТА БЪЛГАРИЯ е съвместен проект на Фондация „Българска памет“ с учредител и председател д-р Милен Врабевски, чието специално интервю пред Uspelite.bg може да прочетете ТУК, и издателска група „Просвета“.

Автори на книгата са проф. д-р Пламен Павлов, проф. д-р Пламен Митев, доц. д-р Лизбет Любенова и доц. д-р Веселина Вачкова.

Коректор на изданието е отговорният редактор на Uspelite.bg Васил Койнарев.

Самото помагало може да изтеглите напълно безплатно ОТТУК.

Print Friendly, PDF & Email
Искаш сайт? Започни с името! SUPERHOSTING.BG