SEO Копирайтинг и създаване на уникално съдържание

SEO Копирайтинг (Copywriting) услугата представлява най-общо писане на текстове по предварително зададена от клиента тематика с цел класиране на първа страница в Google. Това се прави с цел набавяне на релевантно (максимално подходящо) уеб съдържание за сайта на клиента. То е от особена важност за позиционирането на всеки уебсайт в интернет търсачките.

Ако първото условие за започване на SEO оптимизацията е наличието на уеб сайт, който да бъде оптимизиран, то на второ място по важност веднага се нарежда необходимостта от качествено съдържание.

Уникално съдържание

Разбира се, тук изниква въпросът за вида на това съдържание. Какъв е проблемът например просто да потърсите с Гугъл някакво съдържание на желаната от Вас тематика и да го копирате във Вашия сайт (било то с или без линк към първоизточника)? Няма ли това да е един лесен и напълно безплатен начин бързо да си набавите релевантно (свързано с тематиката на Вашия уеб сайт) съдържание?

Релевантността на съдържанието наистина е от изключителна важност и може пряко и осезаемо да повлияе върху позициите на Вашия сайт в най-популярните търсачки Google и Yahoo. Защо тогава този вариант с копиране на чужди текстове няма да сработи? Много просто – защото съдържанието трябва да е освен релевантно и УНИКАЛНО!

Какво означава уникално съдържание и как да се сдобия с такова?

Уникално съдържание, по смисъла на SEO, означава такова съдържание, което търсачките да счетат за уникално, единствено по рода си. Това е от изключително важност, защото както в реалния живот всеки предпочита оригиналните, маркови стоки, така и в интернет търсачките считат за качествено само това съдържание – оригиналното.

Всичко останало (copy-paste) моментално попада в т.нар. Supplemental results (допълнителни резултати) на търсачките. Страниците попаднали в тези Supplemental results имат статут на “втора ръка” информация. Най-просто казано, не бихте искали Вашите страници да попаднат в тези допълнителни резултати, тъй като това ще е равносилно на изхвърлянето им на боклука.

Какво означава SEO копирайтинг и какво включва тази SEO услуга?

Гугъл, както и всички останали търсачки, ценят изключително много уникалното съдържание. Уникално, в големи количества и редовно обновявано. Това е тайната на SEO-то, условно казано. Ето тук е мястото и на т.нар. SEO копирайтинг. SEO копирайтингът е платена SEO услуга, която представлява написване на уникални текстове на дадена тематика (по желание на клиента), чиято цел е съответният уебсайт да постигне по-високи позиции по заявените от клиента ключови думи и фрази.

Уникалното съдържание може да се провери със специални машини, които засичат дали има плагиатство, или не.

ПИШЕТЕ МИ:

    Print Friendly, PDF & Email
    Искаш сайт? Започни с името! SUPERHOSTING.BG